2 Dakika Okuma Süresi

Tadına Doyulmaz Lezzet: Mantar Sote Tarifi

Mantar sote, sağlıklı ve lezzetli alternatifler arasında yer alıyor! Bu leziz yemeğin ana malzemesi olan mantar, yoğun lezzeti ve hafif dokusuyla öne çıkıyor. Zeytinyağında kavrulan mantarlar, üzerine eklenen baharatlar ve çeşitli sebzelerle mükemmel bir uyum yakalıyor. Soğan, sarımsak, biber gibi malzemelerle zenginleştirilen mantar sote tarifi, hem göz zevkine hitap ediyor hem de besleyici bir öğün geçirmeyi mümkün hale getiriyor! Mantar sotenin çeşitlendirilebilir bir tarif olması da ayrı bir avantaj sağlıyor. İsteğe bağlı eklenen sebzeler ve baharatlarla kişiselleştirilebilen bu tarif oldukça kolay bir şekilde hazırlanıyor! Özenle oluşturduğumuz bu tariften yararlanarak tadına doyum olmayan mantar sote nasıl yapılırın püf noktalarını öğrenebilirsiniz. Tarifte kullanacağınız tek tava, çatal, kaşık ve diğer mutfak gereçlerini ise Karaca’dan satın alabilirsiniz!
Bu İçerikte Neler Var?
Mantar Sote Nasıl Yapılır?
Mantar Sote Yapımı Püf Noktaları
Mantar Sote Sunum Önerileri
Kategori Ana Yemek
Porsiyon 4 kişi
Kalori 188 kca
Hazırlama Süresi15 dk
Pişirme Süresi20 dk
Toplam Süre 35 dk
Besin Değerleri
Serving: 300g
Protein: 5.63g
Potassium: 953.9mg
Vitamin C: 110.99mg
Calories: 188kcal
Fat: 12.77g
Fiber: 3.98g
Calcium: 55.53mg
Carbohydrates: 13.48g
Sodium: 130.26mg
Vitamin A: 116.44IU
Iron: 2.32mg
Malzemeler
Hazırlanışı
Malzemeler
Hazırlanışı
Geniş bir tavanın içine tereyağı ve sıvı yağı ilave edin. Üzerine soğanları ekleyin. Soğanları kavurduktan sonra biberleri de ilave ederek pişirmeye devam edin.Tavanın içine mantarları da ekleyerek kavurun.Mantarların suyunu salmaması için tavaya ekledikten sonra 2 dakika kadar hiç dokunmayın. 2 dakikanın ardından yavaş bir şekilde karıştırın.Salça ve baharatları da tavanın içine ekledikten sonra tüm malzemelerin birbirine karışmasını sağlayın. Salçanın kokusu çıktıktan sonra yarım su bardağı ılık suyu tavanın içine ekleyin.Küçük küpler halinde kestiğiniz domatesleri de tavaya ekleyin ve altını kısın.10 dakikalık pişirme süresinin ardından üstüne maydanoz serperek servise hazır hale getirin.Afiyet olsun!

Mantar Sote Nasıl Yapılır?

Davet sofralarından günlük yemeklere kadar pek çok menünün vazgeçilmezi olan sebzeli mantar sote, damak çatlatan bir tada sahip! Son derece pratik bir şekilde hazırlanabilen bu ana yemek, mantar sevmeyenlerin dahi bayılacağı bir lezzetin garantisini veriyor. Kaliteli baharatlar ve eşlikçi mezelerle servis edebileceğiniz mantar sote kalori bakımından da oldukça avantajlı!

Düşük kalorili yemek arasında bulunan fırında mantar sote, diyet yapanlar tarafından tüketilmeye de uygun. Mantarı servis edeceğiniz Fine Pearl yemek takımının yanına ekleyebileceğiniz çeşitli salatalarla diyetinize uygun bir öğün hazırlayabilirsiniz. Kilo almaya çalışanlardansanız tercihinizi kaşarlı mantar soteden yana kullanabilir yanında ise pilav servis edebilirsiniz! Mantar sote kaç dakikada pişer, yanında ne yenir gibi detaylara tarifin devamından ulaşabilirsiniz.

Mantar Sote Yapımı Püf Noktaları

Alanında uzman şeflerin reçetelerinde yer alan mantar sote tarifinin bazı püf noktaları bulunuyor. Bu püf noktalar şu şekilde sıralanıyor:

Mantarları Doğramak

Oldukça farklı bir yapıya sahip olan mantar, tıpkı ıspanak gibi piştikten sonra hacim olarak küçülüyor. Bu nedenle bıçak yardımıyla küçültülen mantarların orta büyüklükte kesilmesi öneriliyor. Kesme tahtası ve bir adet bıçak yardımıyla bu işlem oldukça kolay bir şekilde gerçekleştirilebiliyor.

Mantarları Karıştırmamak

Mantar sote malzemelerinin suyunu bırakmaması için tavaya alındıktan sonra 2 dakika kadar herhangi bir uygulama gerçekleştirmemek gerekiyor. 2 dakikanın ardından karıştırma işlemi gerçekleştirilebiliyor. Bu işlem mantarların fazla suyunu bırakmamasını sağlıyor.

Mantar Sote Sunum Önerileri

Mantar sote yapımıyla her ne kadar pratik bir yemek olsa da sunumuyla gözleri doyuruyor. Mantar yemeği çeşitleri arasında sıkça tercih edilen bu yemek, yanında eşlik edecek birkaç lezzetli seçenekle servis edilebiliyor. Öncelikle, mantar sotenin yanına uygun bir garnitür seçmek gerekiyor. Taze yeşilliklerle hazırlanan bir salata, sotenin yoğun tadını dengeleyebiliyor ve sunumu görsel olarak zenginleştiriyor.

Pirinç veya bulgur pilavı gibi hafif ve doyurucu bir yan yemek de mantar soteyle harika bir ikili oluyor. Daha hafif bir alternatif arıyorsanız, ızgara sebzeler veya patates kızartması da tercih edebilirsiniz. Sofranızı daha zenginleştirmek istiyorsanız, mantar soteyi farklı bir şekilde sunmayı düşünebilirsiniz. Mantar sote yanına ne gider sorusuna cevap olarak bu çeşitli seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Hazırladığınız yemekleri Karaca 316 paslanmaz çelik çatal kaşık bıçak takımı ve tabaklarıyla oluşturduğunuz sofrada servis edebilirsiniz!

Image
Tadına Doyum Olmayan Airfryer Brownie Tarifi
Önceki Yazı
Tadına Doyum Olmayan Airfryer Brownie Tarifi
Sütlaç Tarifi: Lezzetin En Sade Hali
Sonraki Yazı
Sütlaç Tarifi: Lezzetin En Sade Hali